JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Huvudförhandlingen avslutad i Kalamarksmålet

[2017-05-30] Hovrätten för Övre Norrland

Hovrätten har idag beslutat att den man som är dömd till livstids fängelse för bl.a. mord i Kalamark i april 2004 omedelbart ska försättas på fri fot. Hovrättens dom i målet kommer att meddelas den 15 juni 2017.

Efter att Högsta domstolen beviljat den livstidsdömde mannen resning har målet återupptagits i Hovrätten för Övre Norrland. Den nio dagar långa huvudförhandlingen avslutades idag. Efter att rätten hållit enskild överläggning beslutades att det tidigare utdömda fängelsestraffet tills vidare inte får verkställas. Det innebär att den dömde mannen omedelbart ska försättas på fri fot i avvaktan på hovrättens dom. Dom i målet kommer att meddelas den 15 juni 2017 och finnas tillgänglig från kl. 14.00.

I samband med att domen meddelas kommer hovrätten att skicka ut ett pressmeddelande och rättens ledamöter finnas tillgängliga för att svara på frågor. För att beställa domen eller boka tid för en kortare intervju med någon av rättens ledamöter kontakta domstolshandläggare Hanna-Sofia Häggblad, hanna-sofia.haggblad@dom.se, 090-17 20 07.

Senast ändrad: 2017-05-30

För mer information kontakta:

Målnummer:

B 1138-16