JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Hovrätten håller ny huvudförhandling i målet om rånmordet i Kalamark

[2017-03-20] Hovrätten för Övre Norrland

Sedan Högsta domstolen beviljat en livstidsdömd 54-årig man resning i frågan om han är skyldig till mord och grovt rån i Kalamark 2004, har åklagaren idag uppgett att han motsätter sig att mannen frikänns från brotten. Därför blir det en ny huvudförhandling i hovrätten.

Åklagaren har idag yttrat sig i målet och uppgett att han motsätter sig den dömde mannens yrkanden att bli frikänd från åtalen för mord och grovt rån i Kalamark 2004. Åklagaren har preliminärt åberopat samma bevisning som tidigare åberopades vid tingsrätten och i hovrätten men också förutskickat att ytterligare bevisning kan tillkomma, eftersom utredningen fortfarande pågår.

Med anledning av åklagarens yttrande har hovrätten idag tagit ställning till målets fortsatta handläggning och beslutat att huvudförhandling i målet ska hållas i Umeå med början den 9 maj. Huvudförhandlingen beräknas pågå i flera dagar.

- Vi beräknar att hålla förhör med ett stort antal vittnen, utöver målsäganden och den tilltalade mannen, säger hovrättsrådet Pia Sandeskog, huvudansvarig för målet i hovrätten. Parterna kommer nu att föreläggas att lämna in detaljerade bevisuppgifter, för att huvudförhandlingen ska kunna detaljplaneras.

I avvaktan på huvudförhandlingen fortsätter mannen att avtjäna sitt tidigare utdömda fängelsestraff.

Senast ändrad: 2017-03-20

För mer information kontakta:

Pia Sandeskog
Hovrättsråd
090-17 20 00
pia.sandeskog@dom.se

Nina Stenberg
Hovrättsfiskal
090-17 20 00
nina.stenberg@dom.se

Målnummer:

B 1138-16